Allah'ın Misafirlerine Hizmet Bizim İçin Şereftir ..!

2024 HAC KESİN KAYIT








Hac Kayıdınızı Yapmak İçin tıklayınız...



HAC ORGANİZASYON TERCİHİ

Kesin kayıt elde eden hacı adayları ilk olarak organizasyon tercihi yapmalıdır. Organizasyon seçiminde; Diyanet İşleri Başkanlığı Organizasyonu veya Acente Organizasyonu'ndan biri seçilerek devam edilir. Ardından ''Yukarıdaki bilgilendirme yazısını okudum ve kabul ediliyorum'' seçeneği tercih edilir ve ''Kaydet'' butonuna tıklanarak işlem tamamlanır. Sonrasında üst köşede yer alan ''Yazdır'' seçeneği ile hac organizasyonu tercihinin çıktısı elde edilir.

HAC KESİN KAYIT İŞLEMİ NASIL YAPILIR?

Hac organizasyonu tercihi yapıldıktan sonra e-Devlet Hac Başvuru İşlemleri sayfasından kesin kayıt süreci tamamlanır.

E-Devlet üzeriden ilk aşamada uçmak istenilen havalimanı ve hac ücreti ödeme şekli seçilir. ''Devam et'' butonuna tıklanarak ikinci aşamaya geçilir. Açıklamalar dikkate alınarak hacı adayının ve varsa konaklama ile oda tipine ait bilgiler seçilir. Hac organizasyonunda birliktelik yapılan kişiler varsa aynı kafilede olmak için aynı konaklama tercihi, aynı odada kalabilmek için de aynı oda tipi tercih edilmeli. Aynı oda tipi tecihinde ise yakınlık gözetilerek oda yerleşim planlaması yapılacaktır.

''Devam et'' butonuna tıklanarak ön izleme ekranında tercih işlemleri kontrol edilerek ''Kaydet'' butonuna tıklanır. Yapılan işlemlerin doğruluğu kontrol edilmelidir. Yanlış bilgiler varsa ''Güncelleme'' butonuna tıklanarak hatalı bilgiler düzeltilir ve yeniden ''Kaydet'' butonu tercih edilir.

Detaylı Bilgi İçin 
 https://youtu.be/W69Kk2gaZPs